Marc Wijnberg

BI Adviseur

Home Marc Wijnberg als Agile BI & Analytics Adviseur

Maak kennis met Marc Wijnberg als Agile BI & Adviseur

Marc Wijnberg - BI-consultant, BI-projectmanager en BI-trainer.
Marc Wijnberg

Ik ben een zeer ervaren Agile BI & Analytics Adviseur die de business en organisaties slimmer en meer efficient laat werken.
Met mijn uitgebreide ervaring aan Business Intelligence consultancyvaardigheden ben ik als geen anders in staat om mensen, techniek en informatie bijeen te brengen.

Twee BI ‘levenslessen’

Ik put uit vele lessen en en schat aan ervaring. Twee lessen in het bijzonder hebben mij ‘gevormd’ tot de Agile BI & Analytics Adviseur die ik nu ben.
De eerste is dat het opleveren van een BI & Analytics-oplossing één is, er voor zorgen dat deze een jaar later nog steeds relevant is voor de (business) klant, waarde toevoegt aan de organisatie en efficient beheert wordt (of kan worden) is beslist twee!
De tweede les is dat het succes van de implementatie van de BI oplossing niet enkel afhangt van het succes van de technische implementatie. Dit is eerder een randvoorwaarde.

In de loop van de jaren ben ik me er steeds meer bewust van geraakt dat de kracht van BI afhangt van het antwoord op vragen als: “Wat gaat de (business) klant met de informatie doen?” en “Waarom is deze informatie belangrijk voor hen?”. Met het juist beantwoorden van deze vragen kan een organisatie slimmer werken. Ik help hen deze vragen goed en scherp op het netvlies te krijgen. De antwoorden moeten actueel, relevant, oprecht en toepasbaar zijn.

BI-Strategie en BI-Roadmap

Met zijn ruim 20 jaren aan ervaring ben ik als geen ander in staat om samen met organisaties hun BI-strategie en BI-visie te definiëren. Hij houdt hierbij rekening met de bedrijfs-, de organisatie- en informatiestrategie.

Om een BI-strategie te verwezenlijken ondersteunt ik organisaties in het uitstippelen van een BI-Roadmap hiervoor. Ik maak daarbij gebruik van de Sorsebridge Business Intelligence Strategy Scan (BISS). Deze scan houdt rekening met de huidige maturiteit van de Business Intelligence organisatie en de fase waarin deze zich bevindt. Op basis van mijn jarenlange ervaring weet ik als geen ander wat werkt voor organisaties en wat juist niet. Mijn uitgangspunt hierbij is dat het succes van een Business Intelligence oplossing niet wordt bepaald door het succes van implementatie van software, maar in hoeverre de organisatie in staat is om van plek A naar plek B te komen.

BI organisatie inrichting (BICC) en governance

BICC hoofd processen
BICC hoofd processen

Business Intelligence is alleen van toegevoegde waarde als deze ook efficient wordt ingezet in een organisatie en als ook de informatie efficient wordt ‘geleverd’. Voor een duidelijke governance op de BI-processen en een heldere besturing van de BI organisatie maak ik vaak gebruik van het BI Delivery Model. Dit model heb ik ontworpen om BI-organisaties in te richten als een BI Competency Center (BICC).
Samen met de manager BICC maak ik van de belangrijkste BICC-processen afspraken met de stakeholders van de organisatie.

Meer informatie over Marc Wijnberg als Agile BI & Analytics Adviseur

Ervaringen als Agile BI & Analytics Adviseur, zowel nationaal als internationaal, heb ik opgedaan bij onder andere PGGM, Reckitt Benckiser, VNU, UWV, Staples Europe, Tata Steel Europe, EBN, Passionned Group en Inholland Hogescholen. Ik was jarenlang Agile BI & Analytics Adviseur bij Ordina Visionworks.

Referenties:

Wilt u meer informatie over Marc Wijnberg als Agile BI & Analytics Adviseur of wilt u een uitgebreide cv ontvangen? Neem dan contact met mij op of bekijk mijn profiel op LinkedIn.