Marc Wijnberg

BI Adviseur

Home Marc Wijnberg als BI-projectmanager

Maak kennis met Marc Wijberg als BI-projectmanager

Met mijn uitgebreide kennis en kunde over de gehele Business Intelligence (BI) lifecycle heb ik als BI-projectmanager veel ervaring om organisaties van A naar B te begeleiden met haar managementinformatie en het gebruik hiervan. Om projecten succesvol te managen acteer ik vaak tussen de (business) klant en het ontwikkelteam. Ik heb een scherp oog voor de business case en zorg er voor dat de resultaten waarde toevoegen aan de organisatie. Ik combineer hierbij mijn kennis van Business Intelligence met mijn vaardigheden om het project te richten op de meest belangrijke informatie inzichten voor een organisatie. Mijn consultancy en advies vaardigheden helpen mij hierbij: kritisch doorvragen over de zin en onzin van de gewenste informatie. Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden.

Marc Wijnberg als BI-ProjectmanagerSuccesfactoren BI-projecten

Bij het managen van Business Intelligence projecten heb ik nadrukkelijk oog voor de succesfactoren van het project. Deze zijn per project verschillend en richten zich op organisatie, persoon en techniek.
Dit maakt me dé perfecte liaison tussen business en ICT enerzijds en het project anderzijds. Hiernaast houd ik bij de samenstelling van projecten er nadrukkelijk rekening mee dat de juiste mensen met de juiste expertise op de juiste plekken acteren. Ik gaat hier uit van de kracht van de individuele teamleden.
Voor de realisatie van de oplossing betrek ik in mijn team vaak technisch specialisten, data architecten en datamanagement specialisten: best-of-both-worlds!

BI-verandermanagement

Jaren geleden heb ik een project gemanaged waarbij ik op de feiten werd gedrukt dat de organisatie wel méé moet met de plannen en ideeën die je hebt als BI-projectmanager. Toentertijd heb ik specifiek voor BI een BI-verandermanagement methode ontwikkeld. Deze methode pas ik sindsdien succesvol toe en maakt onderdeel uit van mijn opleidingen zoals de 7-daagse Leergang BI & Analytics

Meer informatie

Sinds 2005 ben ik als BI-projectmanager Prince2 gecertificeerd.Prince2 Practitioner Certified

Ervaringen als BI projectmanager, zowel nationaal als internationaal, heb ik opgedaan bij onder andere PGGM,  VNU, UWV, Staples Europe, Tata Steel Europe, EBN en Passionned Group. Ik was jarenlang BI-projectmanager bij Ordina Visionworks.

Wilt u meer informatie over Marc Wijnberg als BI-projectmanager of wilt u een uitgebreide cv ontvangen? Neem dan contact met mij op of bekijk mijn profiel op LinkedIn.